Ida Pasanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Neljäs valtiomahti

Vallan kolmijako ongelmissa – ”neljäs valtiomahti” kriisissä

Yle ja koko niin sanottu ”neljäs valtiomahti” eli media näyttäisi olevan kriisissä päätellen mekkalasta, joka on nostatettu pääministeri Juha Sipilän (kesk) mahdollisesta sidonnaisuudesta Terrafamen avustuspäätöksessä. Vaikka Sipilä itse on pyytänyt asian tutkimista ja kaikille asiaa seuraaville lienee tiedossa, että eduskunnan oikeusasiamies tutkii asian ja sen vuoksi on tapana antaa tutkijalle työrauha, jatkoivat huhumyllyn pyöritystä monta päivää sekä eduskunnan oppositio että Ylen ”tutkijayksikkö” tukenaan maamme ”eliittimedia”.

Vallan vahtikoirasta lain toimeenpanijaksi?

Mediaan pätee monen monituisen muun asian ohella iänkaikkinen sanonta "hyvä renki, mutta huono isäntä". Muutamien esimerkkitapausten kautta median läpivalaisu kautta yhteiskuntarakenteiden alkaa olla journalismin yleisestä heikosta tasosta huolimatta niin perinpohjaisen kattava, että neljäs valtiomahtimme on siirtymässä rengin paikalta itse kuljettajan pukille. Ohjastamaan kyytiä ja maisema vaihtuu.

Skandaali! Kohu! Ristiriita! Paljastus!

Wisconsinin senaattori Joseph "Joe" McCarthy jäi historian kirjoihin ammattiosaamisensa ohella lähinnä massahysteriaa lietsoneena kommunistien vainoajana, joka oli yksi käänteisen todistustaakan pioneereista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä